Apeldoorn & Veluwe
 

Paleis het Loo
Welkom in de wereld van de Oranjes! In het hart van Nederland, op de Veluwe, ligt het 17de-eeuwse Paleis Het Loo. Door de ligging in dit prachtige natuurgebied is een bezoek aan Paleis Het Loo in ieder jaargetijde een uniek dagje uit.
www.paleishetloo.nl 

Apenheul
Voor een uniek dagje uit bezoekt u de Apenheul. In het prachtige, groene dierenpark zijn bijna 300 apen te vinden. Daarvan loopt meer dan de helft gewoon los tussen de bezoekers! 
www.apenheul.nl

Nationaal Park de Hoge Veluwe
Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum, de beeldentuin en het Jachthuis Sint Hubertus vormt het Park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur. 
www.hogeveluwe.nl

Julianatoren
Voor kinderen is een bezoek aan familiepretpark Julianatoren in Apeldoorn een absolute must als u in de buurt bent! Juul & Julia ontvangen jullie met veel plezier.
www.julianatoren.nl

Radio Kootwijk
Het hart van de Veluwe kent een grote open, weidse vlakte. Het Kootwijkerzand bestaat uit zand en heide en een heel bijzonder element: het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het zand lopen sporen van edelherten en wilde zwijnen, tegen de blauwe lucht vliegen roofvogels. 

Fiets- & wandelroutes
Rondom Radio Kootwijk en het Kootwijkerzand liggen prachtige fiets- en wandelroutes!
http://www.fietseropuit.nl/

 

Marktplein
 

Apeldoorn is van alle markten thuis. De Apeldoornse markten staan bekend als één van de beste markten van Nederland. Tegenover de B&B is iedere zaterdag een warenmarkt op het Marktplein die de laatste jaren meerdere malen genomineerd is als ‘Beste Markt van Nederland’.               

Maandag
Waren- en stoffenmarkt op het Marktplein van 08.30 - 14.00 uur 
Woensdag
Warenmarkt op het Marktplein van 8.30 - 12.30 uur 
Zaterdag
Warenmarkt op het Marktplein van 08.30 - 17.00 uur

Restauranttips

Met het centrum om de hoek kunnen wij de volgende restaurants van harte aanbevelen!

Restaurant Twenty2
Van Kinsbergenstraat 2
7311 BM Apeldoorn
055-5767484
www.restaurant-twenty2.nl

Restaurant Poppe
Paslaan 7
7311 AH Apeldoorn
055-5223286
www.poppe-apeldoorn.nl

Martins Brasserie
Paslaan 5
7311 AH Apeldoorn
055-5213102
www.martinsbrasserie.nl

Shabu Shabu (sushi & grill)
Marktplein 40
7311 LR Apeldoorn
055-7440063
www.shabushabu.nl/sushi-restaurant-apeldoorn