Het Oude Kantongerecht is een karakteristieke B&B en Brasserie aan het Marktplein in Apeldoorn. Dit rijksmonument heeft tot 2005 dienst gedaan als kantongerecht en bevat nog de originele details en de charme van vroeger.

Sinds 2007 is de locatie een leer- en werkbedrijf voor mensen met een verstandelijke beperking en is onderdeel van Stichting de Passerel. De brasserie staat bekend om zijn huisgemaakte high-tea’s en lunchgerechten waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van lokale streekproducten van de eigen boerderij, bakkerij en atelier.

Via het statige trappenhuis zijn de zeven kamers op de 1e en 2e verdieping te bereiken. De kamers  zijn comfortabel en met smaak ingericht en voorzien van een kunstwerk van één van de cliënten! Iedere kamer heeft twee eenpersoons boxsprings en hebben ieder een eigen keukenblokje op de kamer met gratis koffie & thee. De douche- en toiletfaciliteiten worden gedeeld per verdieping. Daarnaast is er nog een gezamenlijke eetkamer met compleet ingerichte keuken. Het ontbijt wordt ’s ochtend geserveerd in de tuinkamer die met mooi weer de opening is naar de sfeervolle zonnige stadstuin!

B&B Het Oude Kantongerecht ligt midden in het centrum van Apeldoorn, aan de rand van de prachtige Veluwe. Vanuit de B&B kunt u heerlijk shoppen in de stad, culinair genieten van heerlijke restaurants, een bezoek brengen aan het dichtbij gelegen Paleis het Loo of de Apenheul. Daarnaast kunt u sportieve wandel- en fietstochten maken door de bossen, over de uitgestrekte heidevelden en spectaculaire zandverstuivingen.